20 jun 2019
13.00 - 15.30 Kennisexpositie

Vrije Inloop bij de Kennisexpositie

HAS Hogeschool is een opleider die studenten én cursisten klaarstoomt om met de grote uitdagingen in onze maatschappij op het gebied van agro, food en leefomgeving aan de slag te gaan en daar verschil te maken. Tijdens het Year Event delen onze afstuderende studenten middels een posterpresentatie aan welke real-life solution ze de afgelopen maanden hebben gewerkt. Een presentatie van ruim 170 afstudeeropdrachten!

Wees van harte welkom om gedurende de middag binnen te lopen en de expositie te bezichtigen.

bekijk het verslag!

15.30 Opening

Opening
HAS Year Event

Officiële opening HAS Year Event door Dick Pouwels, voorzitter College van Bestuur en dagvoorzitter Lars Sørensen (Lars Sørensen is o.a. oprichter van de SDG supportersclub).

HAS Year Event
15.45 Keynote

Frederike Praasterink & Anne-Marie Rakhorst

Nemen je mee naar een duurzame wereld in 2030. Duurzaam ondernemen levert winst op voor onderneming, mens en omgeving.

Ir. F.M. (Frederike) Praasterink

Frederike is lector bij HAS Hogeschool voor het lectoraat Future Food Systems. Het lectoraat richt zich op praktijkgericht onderzoek die verband houden met verschillende aspecten van het voedselsysteem en innovatieve oplossingen om waarde voor voedselsystemen te creëren. Naast haar werk als lector is zij tevens Coördinator Sustainable Development Goal Alliantie Zero Hunger. Deze SDG richt zich op goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.

Anne-Marie Rakhorst

Ondernemen betekent voor Anne-Marie kansen benutten die zich voordoen en daarbij je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Sinds ze in 2000 Zakenvrouw van het jaar werd, deelt ze haar kennis en enthousiasme actief met een breed publiek. Ook is ze ambassadeur van en (bestuurs)lid bij verschillende duurzame initiatieven, waaronder het initiatief '17 doelen die je deelt', dat Nederland kennis laat maken met de Sustainable Development Goals. Anne-Marie zet als ondernemer, investeerder en publicist mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving.

Lees meer over Sustainable Development Goals op de website van SDG Nederland.

Bekijk het verslag!

HAS Year Event
HAS Year Event
16.15 HAS Awards

UITREIKING HAS Awards 2019

Jaarlijks worden tijdens het HAS Year Event de HAS Awards uitgereikt. Dit als blijk van waardering voor de waardevolle samenwerking die we hebben met zowel commerciële als non-profit instellingen.
Bij HAS Hogeschool hebben we een uniek concept waarbij studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen. De aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk staat bij ons voorop.
Docenten en studenten hebben dit jaar hun nominaties aangedragen en daaruit is een shortlist ontstaan in de categorieën Duurzame samenwerking Grootbedrijf, MKB en Non-Profit en de categorie Jong & Ondernemend.

Naar de HAS Awards

HAS Year Event
17.00 Afsluiting

Afsluiting & Netwerkborrel

Afsluiting van het HAS Year Event met aansluitend een netwerkborrel tot 18.00u.